Monday, February 28, 2011

Marilyn Mornings.

Sunday Morning ve Pembe




Doodles dooodles doodles.. Bu aralar hep illustrasyon yapmak istiyorum ama vakit ayiramiyorum. Galiba gercekten is yasami insani biraz yoruyor. Cok efficient calisamadigimi dusunuyorum. Stajda da biraz zorlaniyorum. Hosuma gidiyor ama beni cok sinir ediyor ayni zamanda. Hic bir zaman yeteri kadar iyi olamayacakmisim gibi geliyor :(

Friday, February 25, 2011

Belki de ilham

Bazen bir sarki, bir ses, bir goruntu...

Ilhamla dolduruyor beynimi.

Oturup yazmak istiyorum.

Aaatlerce yazmak...

Hayal gucumun kesfedilmemis koselerini kurcalamak,

Sonra yok olmak istiyorum yer yuzunden.

Hep bu anda kalabilmek icin,

kimse dokunmasin bana istiyorum

kimse dokunmasin, bozmasin hayallerimi.

Kafamin etrafinda dolanan pembe bulutlar cogalsin,

Onlar cogaldikca yarattigim pembe dunyada kaybolayim istiyorum.

sonra sarki bitiyor aniden,

bulutlar dagiliyor,

ben icimde bulundugum ana geri dusuyorum,

ve keske diyorum...

keske hic gitmesen, kalsan butun gece...

sonsuza kadar belki de.

Monday, February 21, 2011

World, Hold On!!


Heyoo!!!

"Istanbul'da Siradan Bir Gun" Cartoons Bay Film Festivaline secildi. 7 - 10 Nisan arasinda Italya'da gosterilicek! Belki ilk yurtdisi festival davetim oldugundan gormeye bile gidebilirim :)

Yukardaki illustrasyonun daha atraksiyonlu hali de yarina burda!

Happy Valentines


Hello hello!!

Cok guzel haberlerim var. My "average happiness" is increasing! Staja basladigimdan beri keyfim yerine geldi, arkadaslarimla commun hayatima geri dondum, hem calisiyorum, hem parti yapiyorum, kisacasi mutluyum. Ama hala yurt disinda oldugum zamanki tatmin ve mutluluk duygusu yok icimde, ben burada takili kalmak istemiyorum ama hazir buradayken de zamanimi en iyi sekilde degerlendirebilmeyi istiyorum.

Hikaye filan yazmayi ozledim kendi kendime oturup ama bir turlu vakit ayirmiyorum yaziya, bu da cok icimi sikiyor acikcasi. Belki son zamanlarda insanlardan duydugum hikayeleri oturup yazabilrim. "The Incomplete Stories of Strangers" filmime de on ayak olmus olur :)

Simdi kaciyorum, cizimimi daha duzgunlestirebilmek icin perspektif calismam lazim.

Tuesday, February 15, 2011

Dear Universe

Dear Universe,


Once we signed a petition regarding a trade of love. A petition that would take away my love for any boy, in return you would save my beloved grandma. Today, I am officially declaring that I am no longer holding our petition, that it is now out dated. I can now, love anyone I want and beloved in return.


You are free to take your part of the trade. I think it is time for her to be free and join your presence.


With love,

nn

Sunday, February 13, 2011

digital painting 101





Eveeet. Paintingin "p" sinden anlamadigimi biliyorum. Isik-renk bilgim de cok zayif. Iste bunlari gelistirmek icin "2 gunde 1 portre" projesini baslatiyorum. Artik 2 gunde bir, benden cirkin cirkin portre postlari gorecegiz. Kim oldugunu yukardaki fotoya bakmadan cikarmak mumkun degil. Guzelim Marilynciimi soktugum hale bak!






Complainin'

Hello hello. It's been a while.

Gun itibariyle yeniden gunluk postlarima geri donecegimi bildirebilirim. Eger yazi yazmayi ciddi ciddi dusunuyorsam, hic degilse her gun bir kac satir birseyler dokturmek zorundayim.

Son zamanlardan bahsedeyim o zaman. Staja basladim. hem de cok istedigim bir yerde. Calisanlari cok sevdim, hem de uzerinde calistigimiz projeleri. Tek kotu yani is yapiyor olup para almamak ama su an icin bir seyler ogrendigim goz onune alindiginda bunu fazla kafama takmiyorum. Ileriki aylarda eger alacak birseyim kalmazsa iste o zaman sorun olmaya baslayabilir.

Onun disinda kitapla ilgili cok guzel elestiriler aldim. Halamin arkadasi bir editor okudu ve tam profosyonel bir elestiri cakti bana. Simdi onumuzdeki haftalarda gonderdigim diger editorlerden de ses seda cikarsa yeniden yazmaya baslayacagim. Ben hala umudumu yitirmedim basilmasi konusunda ama oturup etraflica calismam gerekecek galiba.

Bu aralar beni uyku bocegi soktu galiba hep uyumak istiyorum. Galiba daha cok is yapabilmek icin kahveye baslamam lazim. Yapmak istedigim onlarca sey var ama vaktimin cogu zamanini bosa harciyorum ve cok kiziyorum kendime.

Galiba bu ay altyazi dergisine cikmisiz, onumuzdeki hafta da hillsider a cikiyormusuz Canlandiranlar olarak. Cok heycanli.

Yavas yavas isler yoluna girmeye basladi gibi ama ben hala New York u cok ozluyorum. Hatta belki New York u degil ama yabanci olmayi ozluyorum. Burda insanlarin arasinda kendimi hep yabanci hissediyorum ama yabanci oldugum yerlerde kendimi cok rahat ve mutlu hissediyorum. Iste bu yuzden kendime 1 yil verdim. Geldigimden beri 9 ay olduguna da inanamiyorum, neredeyse hicbir isim hallolmadi simdiye kadar. Daha kitabin cook yolu da var. Onu bir yoluna koysam zaten beni kimse tutamiyacak, solugu yine disarida alacagim.

"Istanbul'da Siradan Bir Gun" cok sirin oldu bu arada. Festivallere gonderme asamasindayim ama yurtdisindan hicbir festivalden daha kabul gelmedi :( Umarim en azindan bir kac yerden gelir de keyfim biraz yerine gelir. Olmazsa da canimiz sagolsun canim! Daha yapilacak cook hikaye var.

Simdilik haberler bunlar. Daha siirsel ve edebi postlarla geri donebilmeyi diliyorum.