Thursday, July 29, 2010

Morning Music!


Sabah sabah kulaklarimda calan muzikler geri geldiler. Her sabah baska bir sarkiyla uyaniyorum! Sonra uykuya dalsam da sarki calmaya devam ediyor. Biraz sinir bozucu olabiliyor tabii dogru duzgun uyuyamiyorum.

Tuesday, July 27, 2010

Tuesday Im in Paris!

Bugun butun gun bu parcayi dinledim "Paris Paris" Marc Lavoine'den. Surda da vidyosu!

http://www.dailymotion.com/video/xmjpt_marc-lavoine-souad-massi-paris_music

Monday, July 26, 2010

Perfect Monday!




Its a perfect monday!
with the sun above the clouds,
the sea shining so bright,
all the concerns are out of my sight!

I love mondays,
When I can work so much,
Still there's more time after my lunch!
Oh what a nice day to just hang outside.

And the lighting strikes!
sky gets bloomy white,
While the thick air hang above my coffee-cup,
Rain falls from a broken tea pot!

It's a perfect monday!
With a tipsy song on my mind,
I watch the rain falling from the clouds.
While I write on my blog,
I know that you are somewhere outside,
Waiting for the day,
our stars will collide...


Saturday, July 24, 2010

Head stand!

Farkettim de son zamanlar da ya cok heyecanlandigimda ya da cok sikilmissam amuda kalkmak istiyorum. Bir de bos yer buldum mu parende atmaya basliyorum! Tabii ki bunlari yalnizsam yapiyorum. Ama bu amuda kalkma hevesi nedir anlamadim yani kalkinca da beynime kan gidiyor heralde rahatliyorum resmen!

Uf cooooook sikildim su anda! inanilmaz. kalkip gitmek istiyorum!

Monday, July 19, 2010

I've had 10,000 ideas!

Hala asosyal donemimdeyim ve ya bundan boyle insanlarla fazla hasir nesir olmak istemiyorum ya da yani artik gereksiz yere kafami yoran insanlarla gerektiginden fazla ayni ortamda bulunmak hosuma gitmiyor! Kendilerini cok sevsem, saysam bile.

Bir de hicbir mesgalesi olmayan insanlara yavas yavas sinir olmaya basladigimi hissettim. Yani okul, is disinda hicbir mesgalesi olmayanlara. Yani artik koca kadin/adam olmussun git isinden baska biseylerle de ugras dimi? Mesela bi muzik aleti cal, filme merakli ol, medyayi takip et ne biliyim yapilacak bilumum isler var.

Ama ben aslinda fiction yazmak istedim simdi bugun. Ama ne hakkinda yaziim aklima bir sey gelmedi. Ikinci kitabim icin cok heycanliyim ama daha 1.si bile tam bitmedi. Son kez temize cekmem lazim. Ahh aklima muthis bir fikir getirdin blog! Salak gibi tek tek harfleri temizlemek yerine oturup yeni bastan yazmaliyim tum kitabi turkce karakterlerle! Aklinla bin yasa yani, cunku oteki turlu ben onu daha bir 5 ay daha bitiremezdim!

Onun disinda animasyonumun yeni halinden muthis memnunum. Sonumu cok begendim ve uzerinde calistikca da daha cok begenicegimi dusunuyorum. (Baksana buraya bile yazdim yani!) Aklima guzel fikirler geliyor bu ara, not etmeye calisiyorum.

Hayatim hic bu kadar monoton olmamisti! diye hatirlatiyorum kendime yeniden ama Benjamin franklin in bir sozuyle kapatiyorum bu akli karisik yaziyi.

I haven’t failed; I’ve had 10,000 ideas that didn’t work

– Benjamin Franklin

Tuesday, July 13, 2010

Wuhu! 1 down 2 to go!!


IMG_0367.1
Originally uploaded by nunuowski

Wuhuu wuhuu!! Mujdemi isterim!! Afrika'li kadin icin yaptigim proje basvurusunu bugun gondermis bulunmaktayim!! Hepimiz icin hayirli ugurlu olsun!! Guzel guzel proje paralari getirsin insaaallaaahh!!!

Simdi geriye ilgilenmem gereken "Istanbul" konulu animasyon ve son taslagi kalan kitabim kaldi! Kitabi da yaz bitmeden yayincilara gondermeyi planliyorum. Bu konuya bu haftadan itibaren daha da bir yogunlasacagimm!

Ama gelelim kendi kendimi yirttigim isler disinda gelismekte olan Istanbul hayatina! Simdi oncelikle bir daha kesinlikle tek basima konsere gitme gibi bir davranista bulunmamaya karar verdim. Tamam, adami cok sevdigim, yaptigi sirin seker sarkilari dinlemeye Yann Tiersen konserine kimse benime gelmek istemedigi icin gidip kendi kendime bilet almis olabilirim. Ama en azindan adamin ne tarz calicagini onceden arastirmam gerekirdi diye dusunuyorum. Zaten dusununce "piyano" konserinin "rock" konseri verilen bir mekanda verilmesini garipsemis olmam dogalmis! Adam megersem rock calicakmis! Hay allaahim ya! Yani adami 2.5 saat bekledikten sonra yarim saat dinleyip eve dondugume mi yanayim, yoksa arabayi "Macka parki surasi hemen, su binanin arkasina park edin siz isterseniz!" diye bana akil veren polisi dinleyip sonra parkin bir ucundan bir ucuna indigime mi yanayim anlamadim yani. Neyse, o gun eve dondugumde bir dus alip yattim. Kimseye de soylemedim Yann Tiersen rock calmaya basladiginda ugradigim soku, ertesi gun olay yasanmamis gibi hayatima devam ettim. Artik tek basina konsere gitmek mi? Bir daha tovbe!

Bir de gecen cumartesi Istanbul'da Capa'nin actigi "Joke Circus" a gittik. Ben sahsen New York'taki "The Box" vari bir yer bekliyordum. (Bilmeyenler icin "The Box" Cin mahallesinde, iceri kendinizi body guarda begendirip girdiginiz. Gece 1'den sonra 2 tane kabare showu olan ve genellikle igrenc yada ilginc ama yaratici travesti showlarinin yapildigi bir yerdir. Her hafta show degisir, icerisi kokain ve eroin kokar! Ama gidin gorun yani boyle ilginc bir mekan da yok!) Nitekim "Joke Circus" adi ustunde, 16 yasinda bir cocugun ve asya'dan getirttikleri (Ve muhtemelen geceligi 30 milyona calisan) 3 jimnastikci kadini cikardiklari, yemeklerinde oyle pek de bir tat bulamadigim bir yerdi. Dekor hakikaten gorulmeye deger ve cok hostu ama bence orayi yemekli degilde, boyle Meksika'daki filan gibi icinde gosteriler olan gece klubu yapmalilardi. Ama duyduguma gore Capa'nin mekanlari hep yemekli oluyormus, sonrasinda pek bir bok olmuyormus. Ben sahsen verdigim paraya gosteri ve yemegin degdigini dusunmuyorum ama mekani gidin gorun (mumkunse bir kokteyl filan icin yeter!) Kokteylleri guzelmis, oyle diyorlar!